Saya juga sediakan perkhidmatan percuma menghantar cerita baru kat blog ni terus ke email rakan2.

Selepas ditangguhkan September lalu, penyanyi, Misha Omar, semalam meleraikan tanda tanya ramai apabila mengumumkan bakal berkahwin dengan Firos Ezzwan Rossly, 31, Februari tahun depan.

Bagaimanapun, tarikh sebenar majlis akad nikah di negeri kelahirannya, Kota Bahru, Kelantan, yang disusuli kenduri kesyukuran hanya dapat diputuskan selepas Aidilfitri.
Misha atau nama sebenarnya, Samihah@ Aisha Omar, 31, mengakui lega selepas dapat berkongsi tarikh hari bersejarah mereka selepas pelbagai cerita negatif disebarkan pihak tertentu sebaik tertunda dua kali berikutan pertembungan jadual kerjaya.


"Bukan niat kami mahu berahsia atau menangguhkan perkara baik. Sejujurnya, pada usia ini, saya sudah bersedia menggalas tanggungjawab sebagai isteri. Cuma, saya perlu faham situasi dan tuntutan tugas bakal suami apabila tahun lalu dia mengambil peperiksaan lesen juruterbang kanan mengendalikan pesawat Airbus A330.

"Apabila jadualnya kembali longgar, saya pula sudah mempersetujui komitmen lain. Kini, kami sepakat memilih Februari 2014 kerana bulan itu amat istimewa. Februari ialah bulan kami bertunang," katanya selepas majlis memperkenalkan dirinya sebagai duta pengeluar cat jenama tempatan, Colourland Paints.

Pilih majlis sederhana

Penyanyi lagu Angin Syurga itu mengakui belum membuat sebarang persediaan, malah menyerahkan urusan itu kepada kakak yang juga pengurus peribadinya, Mimie.
Enggan terlampau memikirkan tema majlis sebaliknya mengutamakan perkara wajib, Misha lebih senang andai hari bahagia mereka berlangsung secara sederhana, namun meninggalkan memori manis.

"Memang perancangan ini baru dibincangkan.

Jadi soal persiapan, nikah, resepsi, hantaran dan segala butiran lanjut cuma dapat ditentukan selepas pertemuan keluarga, September depan. Kami juga belum menjalani kursus perkahwinan. Kalau boleh, tentu saja kami ingin mengikutinya bersamasama. Saya harap orang ramai mendoakan semoga niat kami membina masjid dipermudahkanNya.

"Ibu pula memilih Kota Bahru sebagai lokasi pernikahan kerana ia kampung kami, sekali gus saudara-mara dapat berkumpul beramairamai," kongsinya lagi yang memilih masjid sebagai tempat pernikahan.

Sila hentikan fitnah Misha dan Firos yang juga juruterbang Penerbangan Malaysia (MAS) bertunang pada 20 Februari 2012 dan mengikut perancangan, mereka sepatutnya diijabkabulkan September lalu.

Nyata, ikatan cinta yang bersemi terus utuh biarpun beberapa gosip nakal mengenai penundaan pernikahan mereka tercetus gara-gara dirinya dikatakan dalam proses perceraian dengan seorang usahawan automotif.

"Dayus lelaki yang mahu menceraikan Misha Omar," ulasnya ringkas sebaik dilontarkan pertanyaan yang sudah dijelaskan sebelum ini.

Katanya dalam nada tegas, hingga kini belum ada individu atau pihak tampil membuktikan kata-kata mereka.

"Saya harap pengumuman ini melenyapkan terus fitnah pihak terbabit. Saya tahu siapa dalangnya, tetapi sebelum mempercayai cerita saya berkahwin dan kemudian diceraikan, fikir dulu rasionalnya.

"Syukur, ketika mengharungi nista ini, tunang dan keluarga berada di sisi memberi sokongan.

Rezeki saya juga dimurahkan termasuk ditawar menjadi Duta Colourland Paints. Saya melihat semua yang berlaku punya hikmah tersendiri," katanya yang mempunyai anak angkat, Muhammad Adam Emir

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...