Saya juga sediakan perkhidmatan percuma menghantar cerita baru kat blog ni terus ke email rakan2.

Faktor-faktor yang Menaikkan Google PageRank

Nampaknya Google PageRank dah dikemaskini untuk bulan Jun 2011.
 
Google PageRank ni bagi aku penuh misteri. Banyak faktor yang boleh mempengaruhi PR sesebuah blog tu sama ada naik ataupun turun. Kadang-kadang kita tak boleh nak jangka. SEO merupakan salah satu faktor yang sangat mempengaruhi peningkatan atau penurunan pagerank sesebuah laman web atau blog.
 
Berikut adalah skala penilaian daripada sumber Google PageRank bagi faktor-faktor yang menyebabkan naik turunnya pagerank sesebuah blog.

Faktor-faktor yang Menaikkan Google PageRank

  • Update Pages Frequently – 2/10
  • Add Pages Frequently – 4/10
  • No Broken Links – 5/10
  • Good Neighborhood Directories with high PageRank Levels – 7/10
  • Monster Websites – 7/10
  • Quality Inbound links – 8/10
  • Quality Relevant Links – 9/10
  • Article Submissions (this can increase your PageRank by getting more inbound links)
  • All these put together – 10/10

Faktor-faktor yang Menurunkan Google PageRank

  • Bad inbound link seperti P0ker, Lucah, Seks dan sebagainya
  • Link spamming
  • Bad Content
  • Banyak broken links
  • Teknik SEO Black Hat
Camtu le adanya...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...